Det här behövs till 8-10 pers. Bottnen: 200 g mörk kavring 75 g smör Fyllning: 4 gelatinblad 1 brk matjessill, ca 200 g 1 gul lök 3 dl gräddfil 1 brk kesella, 250 g ½ tsk svartpeppar ca 1 msk matjessillspad ev salt Garnering: 1 - 2 dl hackad gräslök |
MATJESSILLTÅRTA
Gör så här: Finhacka brödet eller smula det i mixer. Smält smöret och blanda med brödsmulorna Platta ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 cm. Lägg gelatinet i kallt vatten 10 minuter. Ta upp sillen och finhacka den. Finhacka löken. Blanda sill och lök med gräddfil och kesella. Smaksätt med svartpeppar, sillspad och ev salt. Krama ur gelatinbladen, smält dem i kastrull på låg värme och rör ner lösningen i smeten som sedan hälls i formen. Ställ tårtan att stelna i kylen 2-3 timmar. Dekorera med gräslök ![]() |
Det här behövs till 4 pers. |
SERBISK FISKLÅDA
Gör så här: |